Opleiding

Toetsexpert
voortgezet onderwijs

Een opleiding om de kwaliteit van toetsing te waarborgen

In de onderwijsvisie van scholen klinken termen als gepersonaliseerd leren, formatief evalueren en leerdoeldenken. Maar op welke wijze krijg je de deskundigheid op het gebied van toetsen en formatief evalueren in je school? En hoe bewaak je de onderwijskwaliteit en de kwaliteit van toetsing en examinering, terwijl je tegelijkertijd een omslag wil maken in de toetscultuur?
Wanneer je voor jezelf of voor je docenten kiest voor de opleiding tot Toetsexpert – met de mogelijkheid tot certificering – weet je zeker dat toetsexpertise in je school geborgd is.

Voor wie?
Docenten, sectieleiders en examencommissieleden die ieder vanuit hun eigen verantwoordelijkheid de kwaliteit van toetsing binnen hun organisatie willen verbeteren en/of verankeren. Als toetsexpert ontwikkel je niet per se zelf toetsen en toetsvragen, maar begeleid je wel je collega’s bij het doorlopen van de toetscyclus of geef je advies over het vormgeven van de bijbehorende toetsprocessen.

Let op
Na de vier opleidingsdagen is het reguliere programma afgerond. Je spreekt - samen met de trainer - af of je door wilt gaan voor de certificering en zo ja, wat jouw persoonlijke deadline hiervoor wordt. Wil je niet door tot certificering? Dan ontvang je alleen een certificaat van deelname aan de opleiding en eindigt jouw traject na deze vier dagen.

Vorm                     Open inschrijving (max. 12 collega's)
Duur                      4 dagen
Data                      15 oktober 2024, 14 november 2024, 10 december 2024, 16 januari 2025
Tijd                      09:30-16:30 uur (inloop vanaf 09:00 uur)
Doelgroep            Docenten, sectieleiders, examencoördinatoren
Gewenst startniveau  Vaardigheid in en basiskennis van constructie, beoordelen en analyseren van toetsen op het niveau van NVE-functieprofiel
Prijs  € 4.295,- (excl. btw, incl. certificering)
Vragen?                 Neem contact op

MEER INFORMATIE

Training Toetsexpert 

    Mevr.Dhr.